ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kolay Kalbura Bastı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013931)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:07 AM

Kolay Kalbura Bastı Tarifi
 
1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı karbonat

Yarım su bardağı erimiş margarin

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı tozşeker

3,5 su bardağı un

Şurubu için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limon

Unu bir tepsiye koyup, ortasını açarak yağları, tozşekeri, karbonat ve yoğurdu koyarak kulak memesinden biraz sertçe bir hamur yapınız.

Hazırladığınız bu hamuru 30 dakika dinlendiriniz.

Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, rende üzerinde bastırıp, iki ucunu birleştirerek hurma şekli veriniz.

Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Fırından alınca üzerine soğuk şurubu döküp, soğumasına kadar bekleyiniz.

ŞURUBUN HAZIRLANMASI:

3 su bardağı şekerin üzerine 3 su bardağı su koyup, şeker eriyincey kadar kaynatınız. Yarım limon suyu sıkıp, 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.