![]() |
Saray Sarması Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi
Saray Sarması Tatlısı Tarifi
Malzemeler ? 1 litre süt ? 1,5 su bardağı toz şeker ? 6 yemek kaşığı un ? 2 yemek kaşığı margarin ? 1 paket vanilya ? 1 su bardağı hindistan cevizi ? 2 adet muz Yapılışı ? Derin bir tencerede; süt, toz şeker, margarin ve unu karıştırın. ? Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. ? Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilyayı ekleyip karıştırın. ? Büyük bir tepsinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın. ? Tenceredeki muhallebiyi tepsiye dökün. ? Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. ? 1 gece bekletin. ? Servis yapacağınız zaman tatlıyı dikdörtgen parçalara kesin. ? Her bir parçanın ortasına muz dilimi koyun. ? Rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun. Not: Saray sarması tatlısının yapımı gerçekten çok kolay yalnızca tadına bakmak için bir gece beklemeniz gerekiyor. Saray sarmasını yapıp tadına baktığınızda beklediğinize değdiğini göreceksiniz! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.