ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013904)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:11 AM

Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
 
Gelin Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

? 1 çay bardağı sıvı yağ

? 1 çay bardağı margarin

? 1 çay bardağı ılık süt

? 1 paket kabartma tozu

? 3,5 su bardağı un

? 100 gr iri dövülmüş ceviz

? 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

? 3,5 su bardağı şeker

? 3 su bardağı su

? Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;

Hamur yuğuracağımız kaba sıvı yağı eritip soguttuğumuz margarini kabartma tozunu ılık sütü koyup çırpma teliyle karıştıralım elenmiş unu eleyip özlü hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra yassıtalım.

Hamurların orta kısımlarına iri dövulmüş ceviz ve tarçın koyarak karşılıklı iki kenarlarını üst tarafta birleştirip yapıştıralım hurma şeklini alan hamurları 190 dereceli ısıda pişirelim fırından alır almaz soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.

NOT: Şerbeti önceden yaparak soğutmak lazım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.