![]() |
Patates Tatlısı (Şerbetli)
Patates TatLısı (ŞerbetLi)
2 kilo patates 1 bardak irmik 4 adet yumurta 100 gram kaşar veya beyaz peynir Şerbeti: 1 kilo şeker 1 kilo su Patatesleri haşlayıp, ezin ve püre yapın. Peyniri, irmiği ve yumurtayı da katıp karıştırın. Birer kaşık alarak yağlanmış tepsiye dizin ve orta yanan fırına verin. Üzerleri az kızarınca çıkarın ve yapılan şerbeti soğutup üzerlerine dökün. |
Patates Tatlısı (Şerbetli)
Patates Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
Şerbet malzemelerini ocakta kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın. Haşlanmış patatesi rendenin en ince tarafından rendeleyin. Tencereye sütü alın. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin. Tereyağını eriyince unu, kabartma tozunu ve irmiği dökün. Tencereyi ocaktan alın ve patatesi de ekleyin. Yumurtaları kırın, iyice özleşene kadar karıştırın. Karışımı şanti torbasına doldurun. Yağlanmış tepsiye küçük küçük bezeler sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün ve çekince servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.