ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Muzlu Akıtma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013805)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:28 AM

Muzlu Akıtma Tarifi
 
Muzlu Akıtma

500 gr un
Fındık kadar maya
Tuz
Su
2 Muz

1- Un ılık suda eritilmiş maya, tuz iyice karıştırılır. Hık su da ilave edilip boza kıvamında yapıp mayalandırılır. Yarım saat sonra, tavanın dibi yağlanıp bir kepçe dökülür.
2- Hamur tavaya yaydırılır. Altı kızarınca spatula ile çevrilir, öbür tarafı da kızardıktan sonra tavadan alınır. Kalan hamur aynı şekilde pişirilir.
3- Akıtmanın içine muz koyup sarabilirsiniz.

Not: Akıtmada sıcağa yakın su kullanılırsa 15 dakika kabarmasını beklemek kâfidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.