ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Cevizli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013796)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:29 AM

Cevizli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)
 
Yarım kg tel kadaf

1 su bardağı ceviz

100 g erimiş tereyağ + zeytinyağ

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı şeker

3 bardak su

şeker ve su tencereye konur karıştırılır ve 20 dakika kaynadıktan sonra 1-2 damla limon sıkılır ve kapatılır. Kadayıfın üzerine yağı dökülür ve elle iyice didiklenir .Yağlanmış tepsiye (ben mini fırının tepsisini kullandım yuvarlak veya kare borcamda kullanabilirsiniz) kadayıfın yarısını eşit olacak şekilde serin ve iyice bastırın üzerine cevizi serpin kalan kadayıflarıda eşit bir şekilde yayıp iyice üzerine bastırın bu bastırma işini başka bir tepsiyi üzerine koyarakta yapabilirsiniz. 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.Kadayıf ılıkken üzerine ılık şerbet dökün ve bir süre bekletip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.