ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tellibaba Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013774)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:33 AM

Tellibaba Tatlısı Tarifi
 
Tellibaba Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
  • Yarım Paket Margarin
    2 Çorba K. İrmik
    2 Çorba K. Pudra Şekeri
    1 Yumurta
    4 Çorba K. Yoğurt
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Kabartma Tozu
    Aldığı Kadar Söke Un İç Harcı İçin:
    Hindistan Cevizi
    Fındık
    Tel Kadayıf
    Toz Tarçın Şerbeti İçin:
    2,5 Su B. Toz Şeker
    2,5 Su B. Su
    1 Dilim Limon
Hazırlanışı :
Oda sıcaklığındaki margarini elinizle eritin. Yanına yoğurdu koyun. Margarinin üzerine yumurtayı kırın. İrmiği, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu da dökün. Hepsini karıştırın. Alabildiği kadar yaklaşık 8-10 kaşık unu ilave edin. İyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru cevizden biraz daha büyük bezelere ayırın.

Elinizle hafifçe açın.İç harcı hazırlarken; kadayıfı doğrayın. Karıştırma kabına alın. Üzerine hindistan cevizi, dövülmüş fındık ve toz tarçın koyup karıştırın. Açtığınız bezelerin içlerine harçtan koyun. Ağzını kapatın ve yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Daha sonra hepsinin üzerine parmağınızla delik açın. İçine bir parça kadayıf koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti hazırlarken; şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Şerbeti sıcakken dökün. Pişen tatlıları tepside yerinden oynatın. Böylece şerbetini daha iyi çeker.

Üzerini Bir tepsiyle kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.