ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çikolata Kaplı Kestane Püresi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013746)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:38 AM

Çikolata Kaplı Kestane Püresi
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

* 2 su bardağı haşlanmış dış ve iç kabuğu soyulmuş kestane
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 2-4 yemek kaşığı arası süt kreması
* 1 paket bitter çikolata
süslemek için arzuya göre antep fıstığı

Yapılışı:
[*]Kestaneleri, pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin. [*]Daha sonra elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz bir hamur kıvamına gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin. Buzdolabında yarım saat kadar katılaşması için bekletin. [*]Çikolatayı içi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usülü) eritin. 1 yemek kaşığı krema ilave edin. [*]Kestane pürenizden top veya minik uzunca şekiller verip bir çatal yardımı ile erimiş çikolataya bulayıp ızgara telin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın. [*]Tabaklara alarak servise kadar buzdolabında saklayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.