![]() |
Çikolata Kaplı Kestane Püresi
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: * 2 su bardağı haşlanmış dış ve iç kabuğu soyulmuş kestane * 1/2 su bardağı pudra şekeri * 2-4 yemek kaşığı arası süt kreması * 1 paket bitter çikolata süslemek için arzuya göre antep fıstığı Yapılışı: [*]Kestaneleri, pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin. [*]Daha sonra elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz bir hamur kıvamına gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin. Buzdolabında yarım saat kadar katılaşması için bekletin. [*]Çikolatayı içi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usülü) eritin. 1 yemek kaşığı krema ilave edin. [*]Kestane pürenizden top veya minik uzunca şekiller verip bir çatal yardımı ile erimiş çikolataya bulayıp ızgara telin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın. [*]Tabaklara alarak servise kadar buzdolabında saklayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.