ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013647)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:54 AM

Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi
 
Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
  • 2 Su B. Söke Un
    1 Su B. Mısır Unu
    2 Çorba K. Tereyağı
    1 Su B. Sulu Yoğurt
    1 Çay B. Toz Badem
    Yarım Limon
    1 Çay K. Karbonat Şerbeti İçin:
    2,5 Su B. Toz Şeker
    2 Su B. Su
    1 Dilim Limon Üzeri İçin:
    Bal
    Dondurma
    Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Önce şerbet malzemelerini kaynatın ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına tereyağını alın ve parmaklarınızla sıkın. Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine karbonatı ve limon suyunu sıkın. Karıştırma kabına ilave edin. Bademi de ekleyip iyice karıştırın.

Son olarak unu ve mısır ununu koyup yoğurun. Hazırlanan hamuru buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamuru tezgaha alın ve merdaneyle yavaş yavaş açın. 1 cm kalınlığında olunca hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla parmak inceliğinde kesin. İyice kızdırılmış yağda kızartın.

Kızaran tatlıları süzerek alın ve soğuyan şerbetin içine atın. Şerbetlerini iyice çekince servis tabağına alın. Üzerine yeşil fıstık serpin. Kenarlarına dondurma ve bal koyarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.