ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Dondurmalı Yalancı Tavuk Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013610)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:00 AM

Dondurmalı Yalancı Tavuk Göğsü
 
Malzemeler:
Yarım paket margarin (125 gr)
1 Litre süt
1 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için: tarçın ve file badem
Dilim başına: 1 top Carte dOr Classic Antep fıstık Bitter Çikolata Karamel Parçalı Kaymak
Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede margarini eritin. Eriyen margarinin üzerine unu ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaştırmadan kokusu çıkana kadar kavurun.
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın.
3- Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle daha koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 1-2 dakika daha yüksek devirde karıştırın ve borcama dökün.
5- Tatlı soğuyunca tarçın ve file badem ile süsleyin.
6- 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyin ve dilim başına 1 top dondurma ile servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.