ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013609)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:01 AM

Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı Tarifi
 
HAFİF VE SAĞLIKLI BAYRAM TATLISI

MALZEMELER
200 gram taze kayısı veya günkurusu
100 gram hurma
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
2 tatlı kaşığı toz tarçın
100 gram kavrulmamış badem
1 litre süt
8 çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya

YAPILIŞI
Kayısı ve hurmaları iri parçalar halinde doğrayıp iki bardak su, bir bardak taze sıkılmış portakal suyu ve tarçın ile blendırdan geçirin. Soğuk süt, su, nişasta ve vanilyayı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ilındıktan sonra tatlandırıcınızı ekleyin. Meyveli karışımı tepsiye yayıp üzerine iri kırılmış kavrulmamış bademleri serpiştirin. Üzerine muhallebiyi ekleyin. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Üzerine badem ve toz tarçın serperek servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.