![]() |
Mayalı Top Pasta Tarifi
Mayalı Top Pasta Tarifi
MALZEMESİ 4 Su bardağı un 1 Yumurta 1 Tatlı kaşığı maya 1 Çay bardağı pudra şekeri 2-3 kaşık marmelât Yarım küçük paket margarin Yarım su bardağı şekerli ılık süt KIZARTMA İÇİN: 1,5 Su bardağı çiçek yağı. YAPILIŞI 1 Mayayı ılık şekerli sütte kabartınız. 2 Unun ortasını açınız, kabarmış sütlü mayayı, erimiş margarini, yumurtayı ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız. 3 Kabarması için ılık bir yerde 20-30 dakika bekletiniz. 4 Elinizi unlayarak hamurdan, cevizden biraz küçük parçalar koparınız ve yuvarlayınız. 5 Topların ortasını bastırarak açıp biraz marmelât koyunuz ve tekrar kapatıp yuvarlayınız. 6 Hazırlanan topları, yapışmaması için unlanmış bir tepsiye diziniz. 7 Kızdırılmış yağda sallıyarak pembe renkte kızartınız. 8 Yağını iyice süzdürerek önce kâğıt üzerine, daha sonra pudra şekerine bulayarak servis tabağına diziniz. Not: Bu pasta, marmelât konmadan da kızartılır; sonradan araları kesilerek içine krema veya marmelât konulabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.