ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013575)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:06 AM

Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi
 
Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi

Malzeme:
500 gram Bizim Mutfak Teremyağ
500 gram beyaz çikolata
200 gram toz şeker
200 gram Bizim Mutfak Un
10 adet yumurta
10 adet yumurtanın sarısı
250 gram balkabağı
1 su bardağı Tozşeker

Servis için :
Tahin, pekmez, ceviz

Balkabağının kabuklarını soyun. Bir tencereye dizin ve üzerine 1 su bardağı tozşekeri ekleyip bir gece bekletin. Sabaha suyunu vermiş olan balkabağını kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Balkabağı tatlısını ezerek püre haline getirin. Teremyağ'ı derin bir kabın içine alın ve eritin. Beyaz çikolatayı ufak parçalara ayırın ve Teremyağ ilave edip, eritin. Derin bir kaseye yumurtaları ve yumurta sarılarını alın. 200 gram tozşekeri ilave edin ve yumurtalarla tozşeker özleşene kadar çırpın. Unu ve balkabağı püresini ekleyip karıştırın. 6 adet kalıbı yağlayıp, unlayın. Unun fazlasını silkeleyerek kalıplarda ince bir tabaka un kalmasını sağladıktan sonra karışımı kalıplara paylaştırın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 12-13 dakika pişirin. Tahin, pekmez sos için isteğiniz oranında tahinle pekmezi karıştırın. Servis tabaklarına sıcak balkabaklı keki çıkartın. Üzerine tahin, pekmez karışımı sos döküp cevizle birlikte servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:06 AM

Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi
 
Malzemeler:
2 çay fincanı balkabağı püresi
3 tane yumurta
alabildiği kadar un
1,5 çay fincanı pudra şekeri.
1 çay fincanı yoğurt.
1 çay fincanı sıvı yağ.
1 p.kabartma tozu.
1 limon kabuğu rendesi.
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 çay fincanı dövülmüş ceviz
1 çay k. toz zencefil
1 çay k. toz tarçın
sosu için:
yarım limon suyu
yarım portakal suyu
üzerine elemek için:
1 çay fincanı pudra şekeri
Balkabaklı kek tarifi:
Geniş bir kaba, pudra şekeri alalım, yumurtaları kıralım birkaç dakika karıştıralım. Üzerine sırası ile sıvıyağı, yoğurdu, cevizi, portakal ve limon kabuğu rendesini ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Ayrı bir kapta unu, zencefili, kabartma tozunu ve tarcını harmanlayalıp karışıma ilave edelim. Son olarak balkabağı püresini ilave edelim karıştıralım. Kıvama gelince kek kalıbına alalım 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Pişen keki fırından çıkaralım, soğumasını bekleyelim. Portakal ve limon suyunu üzerine gezdirerek, bol miktarda pudra şekeri serpelim.
Artık kekimiz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.