![]() |
Karışık Meyveli Jöleli Pasta Tarifi
Karışık Meyveli Jöleli Pasta Tarifi
MALZEMESİ 2 Yumurta 1 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı süt 2 Su bardağı un 1 Küçük paket margarin 2 Çay kaşığı kabartma tozu JÖLE MALZEMESİ 3/2 Su bardağı şeker 2 Su bardağı su 2 Yemek kaşığı nişasta 4 Yemek kaşığı portakal suyu, yoksa 2 yemek kaşığı oralet 2 Adet yaprak jelatin. YAPILIŞI 1 Unu, kabartma tozu ile iki kere eleyiniz. 2 Erimiş margarini, sütü, şekeri ve yumurtayı on dakika çarpınız. 3 Unu ilâve ederek karıştırınız. 4 25-30 cm. çapında, yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dökünüz. 5 Orta hararetle ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz. 6 Ilıyınca kalıptan çıkarınız. JÖLENİN YAPILIŞI 1 Şeker oralet ve nişastayı karıştırınız. 2 Su ilâvesi ile ateşte karıştırarak 5 -10 dakika pişiriniz. Ateşten alınca ıslatılmış jelatini ilâve edip eriyene kadar karıştırınız. 3 Kekin üzerini çeşitli meyve dilimleriyle süsleyiniz. 4 Hazırlanan jöleyi, hafif soğutarak, üzerini örtecek şekilde dökünüz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.