ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Gül Tatlısı (Erzurum) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013566)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:08 AM

Gül Tatlısı (Erzurum)
 
Gül TatLısı (Erzurum)

4 adet yumurta
4 kaşık yoğurt
12 kaşık un
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 kaşık limon suyu

Şurubun malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın.
İki su bardağı sıvı yağı bir tencereye koyun. Diğer malzemelerden kek kıvamında bir hamur yapın ve gül kalıbını bu hamura batırıp kızgın yağa döküp kızartın. Hamurları şerbete atın ve servis tabağına dizin. Arzunuza göre süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.