ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mandalina Peltesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013495)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:19 AM

Mandalina Peltesi Tarifi
 
MANDALİNA PELTESİ

Malzeme :
2 adet mandalina
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 bardak su
1/4 bardak su (nişasta ezmek için)
8 adet kesme şeker

Yapılışı:
Bir kapta 2 adet mandalina suyu, 1,5 bardak su ve 8 adet kesme şeker kaynatılır. Nişasta 1/4 bardak su ile ezilir ve kaynamış mandalina suyuna telle karıştırılarak ilave edilir. 5 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınır

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:19 AM

Mandalina Peltesi Tarifi
 
1 kilo mandalina

1 çay bardağı şeker

1 limon

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Kreması için:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

4 çorba kaşığı şeker

Kreması yapmak için tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını ve şekeri çırparak koyulaşıncaya kadar 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Bu ardada mandalinaları ortadan ikiye bölüp suyunu iyice sıkın. Mandalina suyunu bir tencerenin içine boşaltıp üzerine şeker ve limon suyunu ilave edip ocak üzerinde 5 dakika kaynama noktasına gelmesini bekleyin. Nişastayı az suyla ezip tenceredeki mandalinaların içine ekleyin. Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alın. Soğuyan kremayı cam bir kaba boşaltıp kaşığın tersi ile yayın. Üzerine de mandalina peltesini sezdirin. Bu şekilde 1saat soğumaya bırakın. Buzdolabında da 1 saat bekletilip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:20 AM

Mandalina Peltesi Tarifi
 
1 kilo mandalina

1 çay bardağı şeker

1 limon

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Kreması için:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

4 çorba kaşığı şeker

Kreması yapmak için tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını ve şekeri çırparak koyulaşıncaya kadar 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Bu ardada mandalinaları ortadan ikiye bölüp suyunu iyice sıkın. Mandalina suyunu bir tencerenin içine boşaltıp üzerine şeker ve limon suyunu ilave edip ocak üzerinde 5 dakika kaynama noktasına gelmesini bekleyin. Nişastayı az suyla ezip tenceredeki mandalinaların içine ekleyin. Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alın. Soğuyan kremayı cam bir kaba boşaltıp kaşığın tersi ile yayın. Üzerine de mandalina peltesini sezdirin. Bu şekilde 1saat soğumaya bırakın. Buzdolabında da 1 saat bekletilip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.