![]() |
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
1 litre süt 1+1/3 su bardağı tozşeker 1+1/3 su bardağı irmik Yarım limonun suyu Yarım rendelenmiş limon kabuğu 1 çorba kaşığı margarin Sütü tozşekerle birlikte bir tencereye alıp, ocakta karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Sütüz fazla ısıtmadan irmiği ekleyin. Tahta bir kaşıkla, orta ateşte sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Son olarak da margarini ekleyin ve iyice karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. 25 cm çapında yuvarlak bir kalıbın içini streç veya alüminyum folyo ile kaplayın. Irmikli karışımı kalıba boşaltın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip, donmasını sağlayın. Servis yapmadan önce, pastayı bir tabağa alm ve folyoyu çıkarın. Arzu ederseniz rendelenmiş limon kabuğu veya limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın. |
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
1 kilo süt
10 yemek kaşığı şeker 9 yemek kaşığı irmik 1 adet limon suyu ve kabuğu Süsü için: Dövülmüş antepfıstığı Tencereye sütü, irmiği ve şekeri koyup iyice karıştırın.Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Pişen tatlınızı suyla ıslatılmış orta boy borcama dökün. Soğuyunca üzerini dövülmüş antep fıstığıyla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.