ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   İshakiye(Osmanlı Helvası) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013441)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:29 AM

İshakiye(Osmanlı Helvası)
 
ishakiye(osmanlı helvası)

2 su bardagı sıcak süt,1 kahve fincanı margarin,1 kahve fincanı tereyag,1.5 su bardagı pirinç unu,badem,şam fıstıgı,1.5-2 su bardagı tozşeker tereyg ve margarini bir tavada eritip pirinçununu ekleyip tahata kaşıkla sürekli karıştırınisterseniz bademleride koyabilirsiniz tozşeker ve sütü karıştırın kavurmakta oldugunuz pirinç ununun içine sütlü karışımı dökün kısık ateşte pişirmeye devam edin.kıvama gelince ateşten alın ve sogumaya bırakın normal kaşıkla yada dondurma kaşıgıyla şekil werin badem yada fıstıkla servis yepın afiyet olsun
bunun yanında sade dondurmada servis yapabilirsiniz çok lezzetli oluyor


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.