![]() |
Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)
Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)
Hamuru: 1 kilogram un Aldığı kadar su Tuz İÇİ: 2 su bardağı ceviz içi ya da peynir Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır, 30 cm çapında 1 cm kalınlığında yufkalar açılır, 4-5 adet hamur kat kat üst üste konur. Arzu edilirse bu katların arasına ceviz içi ya da peynir konulur. Kenarları hava almayacak şekilde büyük somun ekmeği şekline getirilir. Ocakta alt ve üstü yapraklarla koparılıp sıcak meşe külüne gömülür. Külün üstünde kor olan meşe kömürü konularak pişmeye bırakılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.