ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Dondurmalı Profiterol İ (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013373)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:39 AM

Dondurmalı Profiterol İ
 
1 Kahve fincanı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı su
1 Yemek kaşığı margarin
2 Yemek kaşığı un
1 Top vanilyalı dondurma
Sos malzemesi için :
100 gr çikolata
1 Çay kaşığı tereyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı tozşeker
2.5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı
  • Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın.
  • Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice kaırştırın.
  • Soğuması için bir tepsiye yayın.
  • Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırkın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  • Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin.
  • Servis tabağına alın.
  • Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün.
  • Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:40 AM

Dondurmalı Profiterol İ
 
2 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı un
1 Tutam tuz
5 Adet yumurta
Dondurma (hangisini serviyorsanız)
Çikolara sos için :
240 gr bitter çikolata
1 Su bardağı süt

Hazırlanışı
  • Bir tencereye 2 su bardağı suyu aktarın.
  • Su ısınmaya başladığında 1 çorba kaşığı margarini ekleyin.
  • Su kaynamaya başladığında un ve bir tutam tuzu ilave edin.
  • Topak kalmayacak şekilde karıştırın.
  • Koyulaşana dek pişirin.
  • Tencereyi ateşten indirin.
  • Hamurun soğumasını bekleyin.
  • Yumurtaları teker teker ve sürekli karıştırarak hamura ekleyin.
  • Hamur sıkma torbasına doldurun.
  • Fırın tepsisine top top sıkın.
  • 180 dereceli fırında hamurlar pembeleşene dek pişirin.
  • Hamur toplarını bir yerinden kesin ve bir kenarda bekletin.
  • Çikolata sos için bitter çikolatayı sütle birlikte bir tencereye aktarın.
  • Çikolata eriyene kadar kaynatın.
  • Çok hafif koyulaşınca tencereyi ateşten alın.
  • Kestiğiniz hamur toplarının içine dondurma doldurun.
  • Üzerine çikolata sos dökerek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:40 AM

Dondurmalı Profiterol İ
 
olsada yesek :))

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:40 AM

Dondurmalı Profiterol İ
 
1 paket Carte dOr Çikolata Sos

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı un

125 gr margarin

1 fiske tuz-1 fiske şeker

2,5 bardak süt

Carte dOr Classic Çilek – Kaymak – Çikolata

Carte dOr Classic antepfıstığı

1,5 bardak su ile beraber 125 gr margarin 1 fiske tuz-1 fiske şeker kaynatılır. 1,5 bardak un birden ilave edilip helva kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve hamur soğumaya bırakılır. 3 tane yumurta tahta kaşık yardımıyla teker teker hamura yedirilir ve kaşık yardımıyla toplar yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

175 derecede yaklaşık 15-20 dk pişirilir. Soğuyan profiteroller ortadan enlemesine bıçak yardımıyla kesilip aralarına dondurma doldurulup servis tabağına alınır. Çikolata sos ile servis edilir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.