ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Fıstıklı Kaymaklı Bitter Çikolata Parçalı Dondurmalı Mozaik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013345)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:45 AM

Fıstıklı Kaymaklı Bitter Çikolata Parçalı Dondurmalı Mozaik
 
Mozaik pasta için:

1 çay bardağı antepfıstığı

1 paket kremalı rulo gofret (en az 15 adet olmalı)

10 adet petit beurre bisküvi

1 kutu Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı Dondurma

1 kutu Carte dOr Kaymaklı Dondurma

Üzerine:

200 ml. krema

80 gr. beyaz çikolata

İri kıyılmış antepfıstığı

Bisküvileri iri parçalar halinde kırın. Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı dondurmayı oda sıcaklığında hafifçe yumuşayıncaya kadar bekletin. (yaklaşık 6-7 dakika). Dondurmanın içine, kırdığınız bisküvileri de ilave ederek, içini streç film kapladığınız baton kalıba eğik olacak şekilde bastırarak yerleştirin. Rulo gofretleri sırayla boylamasına yerleştirin. Derin dondurucuda baton kalıp eğik duracak şekilde 2 saat bekletin. Antep fıstıklarını sıcak suda bekletin. Kurutup, kağıt havlu arasında sürterek dış kabuklarını çıkarın. Carte dOr Kaymaklı dondurmayı da oda sıcaklığında hafifçe yumuşayıncaya kadar bekletin. İçine kabukları soyulmuş antepfıstıklarını ekleyip karıştırın. Derin dondurucudan çıkardığınız Carte dOr Bisküvili Çikolata Parçalı karışımın üzerine üst kısmı düz olacak şekilde bastırarak kaymaklı fıstıklı dondurmayı yerleştirin. Yine derin dondurucuya koyup bekletin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın, içine beyaz çikolata parçalarını kırın ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınması için bir kenarda bekletin.

Soğutulmuş bir tabağın içine dondurmalı mozaik pastanızı çıkarın. Üzerini beyaz çikolata sosu ve iri kıyılmış antepfıstığı ile süsleyerek dilimleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.