![]() |
Hekim Çöreği Tarifi
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. kıyma 1 soğan rendesi 1 yeşilbiber Tuz 1 çay bardağı lor Karabiber Hamuru: 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı et suyu 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı sirke 1 yumurta Tuz Aldığı kadar un Tencereye kıymayı koyun. Rengi dönene kadar kavurun. 1 çay bardağı su ilave edin. 1—2 taşım kaynatın. Ateşten alın ve süzün. İçine közlenmiş patlıcanları yeşilbiberi loru tuzu koyun. Ateşte 1—2 kez çevirin. Ateşten alın ve soğutun. Bir kapta unu, et suyunu, sıvıyağı, yoğurdu, sirkeyi ve tuzu koyun. Ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı iç koyup poğaça gibi kapatın. Tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin. Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.