![]() |
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler: 6 kap yulaf unu 1/3 kap keten tohumu unu veya parçalanmış ceviz içi 2-3 yemek kaşığı kanola yağı 2-4 yemek kaşığı bal veya esmer şeker (tatlandırmak için) 1 kap meyve kurusu kuru üzüm üzümsü meyve papaya (isterseniz kayısı incir, kuru dut) Yapılışı: 1 buçuk kap kuru elmayı blender'da veya elle ufak ufak kıyın. Bıçağa yapışmaması için biraz kesiciyi yağlayın. Fırını 175-80 derece önceden ısıtın. Kuru meyveler hariç hepsini derin bir kasede karıştırın. Derin olmayan pişirme kalıbına aktarın ve 15 dakika pişirin. Fırından alıp, her tarafının pişmesi için karıştır. Altın sarısı olana kadar (10-15 dakika daha pişirin, gerekirse karıştırın.) Fırından al ve kuru meyveleri ekleyin. Soğutup, saklama kabında üstünü kapatarak saklayın. |
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler: 2 yumurta 125 gr margarin 1/2 su bardağı şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 4 kuru kayısı 4 kuru incir 1/2 su bardağı kuru üzüm Hazırlanışı: Yumurta ve şeker çırpılır. İçine süt ve yoğurt eklenir sonra un ve kabartma tozu da eklenip karıştırılır. En son olarak da küçük küçük doğranıp una bulanmış kuru meyveler eklenir. Karışım kek kalıbına dökülüp 180 derecede pişirilir. |
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Yaban mersini, üzüm, kayısıyla lezzetlendirilmiş kuru meyveli kek; beş çayınıza ve akşam yemeği sonrası kahvenize eşlik etmek için ideal bir tat! Malzemeler, 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı yaban mersini 10 adet kuru kayısı 2 yemek kaşığı kuru üzüm http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı, Kuru kayısı ve üzümleri ılık suyun içinde 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda süzüp kurulayın. Kayısıları orta büyüklükte doğrayın. Yaban mersini, kuru kayısı ve üzüm küçük bir kaba alın. Üzerine biraz un serpip harmanlayın. Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek çırpın. Süt, sıvıyağ ilave edip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı ekleyip kaşıkla birkaç kez karıştırın. Una bulanmış kuru meyveleri kek hamuruna ilave edin. Orta boy kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Tarif Malzemeleri
Kuru meyveleri yıkayıp küp küp doğrayın.diğer yanda yumurta ve şekeri çırpın.sütü ve yağı ekleyin.unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek katın.tarçını ekleyin.kuru meyvelerin üzerine biraz un serpip karıştırın.sonra fazla unu eleyerek atın(bu meyvelerin dibe çökmesini engeller.)yaptığınız keke kuru meyveleri ceviz ve damla çikolatayı katıp tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın çok fazla karıştırmayın.yağlanmış unlanmış kalıba döküp 175 derece ısıtılmış fırında en az 45dk pişirin.pişme işlemi kalıbınızın büyüklüğüne göre değişir.içi pişmezse biraz daha pişirin afiyet olsun. |
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Kuru Meyveli Kek Tarifi
200 gram tereyağı 200 gram pudra şekeri 4 adet yumurta 2 adet yumurta sarısı 250 gram un 1 çay kaşığı kabartma tozu (elenmiş karıştırılmış) 150 gram portakal kabuğu (yıkanmış, kurulanmış, zar şeklinde doğranmış) 200 gram kuru üzüm (bir saat evvel yıkanmış ve kurulanmış) Yağ ve pudra şekeri çukur bir kab İçerisinde iyice karıştınlarak köpürtülür. Yumurta ve yumurta sarısı teker teker karıştırılmak suretiyle ilâve edilir. Fazla çalkalanmadan, önce un ve kabartma tozu ilâve edilerek iyice karıştırılıp 3 santim uzunluğunda, 10 santim genişliğinde dibi ve kenarları kâğıtlanmış bir kek kalıbına dökülür. Kekin ortasının yarılması için, bıçağı soğuk suya batırarak kekin üzerini boydan boya çizeriz. Orta hararetteki bir fırında 45 dakika bekletiriz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.