ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013282)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:55 AM

Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)
 
Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

Yarım limon suyu

Alabildiği kadar un

500 gram buğday nişastası

350 gram ceviz içi

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

250 gram Teremyağ

250 mililitre zeytinyağı

Tuz

Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu, bir çimdik tuz ve un yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp 3 beze elde edilir. Yaklaşık 20 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş bezeler nişasta ile tek tek açılıp şekil verilerek ve ceviz konularak bitirilir. Tepsiye dizilir. Teremyağ ve zeytinyağı karışımı kızgın bir şekilde üzerine dökülür. 160 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir. Önceden yapılmış şerbet soğuk olarak ılık baklavaya dökülür.

Şerbet: 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su harlı ateşte konulur. Kaynayınca 4-5 damla limon suyu eklenir. 15 dakika kaynatılıp hazır hale getirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.