![]() |
Patatesli Hilal Çöreği Tarifi
Yarım paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ 3 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı şeker 1 çay bardağı ılık süt aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı yaş maya İstediğiniz kadar patates Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Mayayı da bunların içine ufalayıp hamuru yoğuruyoruz. 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Buzdolabından çıkarınca normal kurabiye büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Bu bezeleri merdane ile 10-15 cm çapında daireler şeklinde açıyoruz ve içlerine harcımızı koyuyoruz ve sarıyoruz. Sonra da kıvırıp hilal şeklini veriyoruz. 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.