ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013262)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:58 AM

Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )
 
Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )

Gereçler:
175 gr un
25 gr mısır unu
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı süt
kırılmış ya da file badem
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki teneke kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ekleyin. Kalıba boşaltıp üzerine kıyılmış badem serpişitirin. Kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. Pişme süresinin ortasında fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. Fırında çıkarıp, 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

NOT: Ağaç kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.