![]() |
Hindistancevizli Ve Kirazlı Kek Tarifi
Hindistancevizli Ve Kirazlı Kek Tarifi
Gereçler. 300 gr un Bir tutam tuz 150 gr margarin 200 gr kiraz şekerlemesi, kirazlar dörde bölünecek 50 gr Hindistancevizi tozu 150 gr pudra şekeri 2 yumurta, hafifçe çırpılacak 125 gr süt 20 cm, çapındaki kek kalıbını iyice yağlayın ve dibine yağlanmış yağlı kağıt döşeyin. Un ve tuzu eleyip, margarini içine katarak iyice karıştırın. (Margarin eritilmeden katılacak). Kirazları Hindistancevizine bulayıp, şeker ile birlikte karışıma katıp, hafifçe karıştırın. Sütün çoğu ile yumurtaları da ekleyin. Çırpın ve yumuşak bir kıvamda olması için gereken incelikte fazladan süt ekleyin. Hazırlanmış kalıba boşaltın ve 1+1/2 saat, ya da kahverengimsi bir renk alana dek pişirin. Kalıpta 5 dakika beklettikten sonra, soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.