![]() |
Sultan Muhallebisi Tarifi
1 kg süt
1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1/2 paket margarin 1 paket vanilya 1 kâse ceviz 1 kase hindistancevizi Margarin ile unu kavurun, üzerine sütü ve şekeri ilave ederek çırpıcı ile karıştırın. Sonra tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi pişince 1 paket vanilya ilave ederek mikser ile 5 dakika çırpın. Fırın tepsisini ıslatın, muhallebiyi tepsiye eşit kalınlıkta dökün. Biraz soğuyunca buzdolabına koyun. Muhallebiyi buzdolabında 3-4 saat bekletin. Tatlıyı 20 eşit kareye bölün. Bir tabağa hindistancevizi dökün, üzerine spatula yardımıyla çıkardığınız muhallebiyi koyun. Hindistancevizine bulanan muhallebinin içine ceviz koyduktan sonra rulo yapıp servis tabağına alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.