ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Antep Fistiği Tatlisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013137)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:19 AM

Antep Fistiği Tatlisi Tarifi
 
MALZEME;
8 kahve fincanı ,ince çekilmiş
koyu yeşil antep fıstığı,
2 kahve fincanı toz şeker,
1 kahve fincanı tereyağı veya margarin
2 kahve fincanı un,7 yumurta,1 tutam tuz
3 bardak toz şeker
Şurubu için:2,5 bardak su,
3 yemek kaşığı limon suyu,
Süs için;100 gr. irice kıyılmış antepfıstığı

TARİFİ: Önce yumurtaların sarıları ile akları ayrılır.Sarıları 2 kahve fincanı toz şekerle ,şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Yumurta akları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır.(Kaseyi ters çevirdiğimiz zaman dökülmüyorsa olmuş demektir).Çekilmiş antepfıstığı ile un karıştırılarak çırpılmış yumurta sarıları katılır.Sonra kar köpüğü azar azar yedirilerek karıştırılır.İçi yağlanmış 25 cm. çapında küçük bir tepsi yada cam kaba boşaltılır.Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirilir. Tatlı pişince,baklava dilimi gibi kesilerek şurubu dökülür.Servis tabağına alınarak arzuya göre süslenir.NOT:Şurup soğuk, tatlı sıcak olmalıdır.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.