ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Elmalı Pötibör Tart Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013133)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:20 AM

Elmalı Pötibör Tart Tarifi
 
Elmalı Pötibör Tart Tarifi

1 paket Ülker Çifte kavrulmuş Pötibör

1,5 paket Ülker sade Pötibör

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşatılmış Teremyağ

2-3 çorba kaşığı süt

3 adet sert elma

2 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz

Bisküvileri mutfak robotunuzda çekerek un haline getirin. 1 çay fincanı kadarını ayırıp kalanını hamur kabına alın. Teremyağını ilave edip hamur yoğurur gibi karıştırarak yağı bisküvilere yedirin. Tart hamuru kıvamını alacak şekilde gerektiği kadar ( bir kaç kaşık) süt ekleyip yoğurun. 18-20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp bisküvi hamurunu içine düzgünce yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alıp üzerine 2 kaşık tozşeker serpin. Orta ateşte karıştırarak 5 dk pişirin. Ocaktan alıp tarçın, toz bisküvi ve cevizi elmaya ilave edip kırıştırın.

Tart hamurunu buzdolabından çıkarın. Ilık elmalı karışımı içine yayın ve sıcak fırına verip 15 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Not: Dilerseniz bu tartı üzerine 1 top vanilyalı dondurma koyarak ılık servis yapabilirsiniz. Çayın yanında ve günün her saatinde ikram edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.