ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ev Kurabiyesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013100)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

Ev Kurabiyesi Tarifi
 
Ev Kurabiyesi Tarifi

Malzeme :
1/2 paket margarin,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı şeker,
1 paket küçük margarin,
aldığı kadar un,
1/2 kabartma tozu

Yapılışı:
1- Margarini hafifçe eritip içerisine bir yumurtayı, ezilmiş yoğurdu, şekeri, kabartma tozunu koyup hepsini karıştırınız.
2- Bu karışıma yavaş yavaş unu koyup kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapınız.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yuvarlak bir beze yapıp hafif yassılatıp bir tepsiye diziniz.
4- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızdırılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkete pişiriniz.

NOT: Bu hamura isterseniz çekilmiş veya iri kıyılmış badem, ceviz fındık v.s. gibi koyarak çeşitli lezzette büsküvi yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

Ev Kurabiyesi Tarifi
 
Ev Kurabiyesi Tarifi

MALZEMESİ
1 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
alabildiği kadar un

YAPILIŞI
Geniş bir kapta yumurta ile şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Yoğurt, yağ, limon suyunda erittiğiniz karbonatı koyup karıştırınız. Unu ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız. 10 dakika dinlendirip, iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafif bastırarak yuvarlak şekil veriniz. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı diziniz. Orta hararetli fırında altını üstünü hafif pembe renkte pişiriniz. Soğuyunca tepsiden alıp, servis tabağına diziniz ve servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

Ev Kurabiyesi Tarifi
 
Ev Kurabiyesi Tarifi

5 yumurta
8 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı yağ
1 kahve kaşığı karbonat
1 kilo un

Bir yumurtanın akını ayırarak, diğer yumurtaları bir kaba kırınız. Şeker de koyarak elle çırpınız. Erimiş yağ, yoğurt, karbonat da ilâve ederek, aldığı kadar da un koyup, yumuşak bir hamur elde ediniz. Elde ettiğiniz hamurlardan yumurta kadar parçalar koparıp, iki avuç içerisinde hafifçe yassıltınız veya merdane ile açıp, bardakla kesiniz. Bunu önce yumurta akına sonra toz şekere bulayarak, hafif yağlanmış tepsiye dizerek, fırında kızartınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.