![]() |
Fındıkı Milföy Baklavası Tarifi
Fındıkı Milföy Baklavası Tarifi
Malzemeler: 20 adet Feast Milföy 200 g fındık içi 30 g toz şeker 1 adet yumurta(sarısı ve beyazı ayrı) 2 bardak su 2/5 bardak toz şeker 1-2 adet limon Hazırlanışı: Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun. Rulonun birleşeceği uçlara fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın. Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin. Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.