![]() |
Çikolatalı Ekmek Pasta
Çikolatalı ekmek pasta
1 lt. süt 300 gr. bayat ekmek 250 gr. tozşeker 200 gr. bitter çikolata 100 gr. tereyağı 80 gr. badem unu 5 adet yumurta Ufalanmış ekmek Pudraşekeri Tuz Kalıp için tereyağı Nasıl yapıyoruz? Ekmeği blender'de çekip sütle yumuşatın. Yumurta sarılarını tozşekerle çırpın. Çikolatalı ekmek pasta Nelere ihtiyacımız var? 1 lt. süt 300 gr. bayat ekmek 250 gr. tozşeker 200 gr. bitter çikolata 100 gr. tereyağı 80 gr. badem unu 5 adet yumurta Ufalanmış ekmek Pudraşekeri Tuz Kalıp için tereyağı Nasıl yapıyoruz? Ekmeği blender’de çekip sütle yumuşatın. Yumurta sarılarını tozşekerle çırpın. Parlak bir karışım olunca yumuşatılmış tereyağı, sütle yumuşatılmış ekmek, badem unu, benmari usulü eritilmiş çikolata ve bir tutam tuz ile çırpılmış yumurta akını içine ilave edip devamlı karıştırın. Yağlanmış 26 cm. çapındaki kek kalıbına karışımı aktarın. Üzerine ufalanmış ekmek serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 60 dk. pişirin. Fırından çıkarttığınız ekmek pastayı soğumaya bırakın. Dilimledikten sonra üzerine pudraşekeri serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.