ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pirinçli Muhallebi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013007)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Pirinçli Muhallebi Tarifi
 
Pirinçli Muhallebi Tarifi

8 bardak süt
300 gr kırık pirinç
1 kahve fincanı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 bardak su
Üzerine:
1,5 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı gülsuyu

Ayıklanmış pirinç yıkanır, süzülür ve iki bardak suyun içinde bir gece bekletilir. Ertesi gün subye makinesinden geçirilir. Öbür yandan, orta ısılı bir ateşe konulan tencereye süt, tuz ve şeker atılır, karıştırılarak kaynatılır. Süt kaynamaya başlayınca pirinç subyesi tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılırken ilâve edilir. Muhallebi iyice koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. Sonra alçak kenarlı bir tepsiye dökülerek, 6 - 9 saat inlenmeye bırakılır. İyice soğuduktan sonra dilimler halinde kesilir, servis tabağına alınır ve buzdolabında soğutulur. Yenilirken üstüne pudra şekeri ve gül suyu serpilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.