ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Baton Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013002)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Baton Pastası
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

Pandispanyası için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya,3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
İç kreması için:
  • 1 paket sade kremşanti
Üzeri için:
  • 1 paket sade krem şanti
  • ½ paket çikolata sosu
  • ½ çay bardağı damla çikolata
  • inci şekerler ve kiraz kullandım
Yapılışı:
  • Bir kabın içerisine oda ısısındaki yumurtalarımızı ve toz şekerimizi koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • daha sonra başka bir kap içerisine unumuzu eleyelim kabartma tozu,vanilya ve kakaomuzu da ilave edelim.
  • unlu karışımımızı sıvı karışımıza ilave edip mikserle tekrar çırpalım.
  • yağladığımız kelepceli kalıbımıza kek karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 180C fırınımızda pişirelim
  • pandispanyamız pişerken ara kremamızı hazırlayalım.Kremşantimizi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp dolapta 15 dakika kadar bekletelim.üzeri içinde krem şantimizi hazırlayıp dolaba koyabiliriz.Çikolata sosunuda pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
  • pandispanyamızın katlarını sütle ıslatalım daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyalım diğer katı üzerine yerleştirip pastanın her yerini krema ile kaplıyalım.
  • en son üzerine soğuk çikolata sosumuzu gezdirelim inci şeker ve kirazla süsleyelim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.