- -
Baton Pastası
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013002)
Prof. Dr. Sinsi |
10-29-2012 10:42 AM |
Baton Pastası
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:
Pandispanyası için: - 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya,3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
İç kreması için: Üzeri için: - 1 paket sade krem şanti
- ½ paket çikolata sosu
- ½ çay bardağı damla çikolata
- inci şekerler ve kiraz kullandım
Yapılışı: - Bir kabın içerisine oda ısısındaki yumurtalarımızı ve toz şekerimizi koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
- daha sonra başka bir kap içerisine unumuzu eleyelim kabartma tozu,vanilya ve kakaomuzu da ilave edelim.
- unlu karışımımızı sıvı karışımıza ilave edip mikserle tekrar çırpalım.
- yağladığımız kelepceli kalıbımıza kek karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 180C fırınımızda pişirelim
- pandispanyamız pişerken ara kremamızı hazırlayalım.Kremşantimizi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp dolapta 15 dakika kadar bekletelim.üzeri içinde krem şantimizi hazırlayıp dolaba koyabiliriz.Çikolata sosunuda pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
- pandispanyamızın katlarını sütle ıslatalım daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyalım diğer katı üzerine yerleştirip pastanın her yerini krema ile kaplıyalım.
- en son üzerine soğuk çikolata sosumuzu gezdirelim inci şeker ve kirazla süsleyelim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.