ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Fıstıklı Katmer Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010453)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:55 AM

Fıstıklı Katmer Tarifi
 
Fıstıklı Katmer

2 adet hazır yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak yeşil fıstık içi dövülmüş
yarım su bardağı pudra şekeri
Kızartmak için 3 çorba kaşığı tereyağı

Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın, eritilmiş ılıtılmış tereyağının yarısını yufkanın her tarafına deyecek şekilde fırçayla sürün. Yeşil fıstık içini ve pudra şekerini bir kasede karıştırıp, yarısını yufkanın üzerine serpişitirn. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün, her bir parçanın kenarlarını içine toplayarak dikdörtgen şeklinde katlayın, böylece hazırladığınız katmer 8 adet olacak, teflon tavada tereyağının kalanını eritip, kızdırın. Katmerlerin her iki yüzünü de çevirerek kızartın. Servis tabağına alı üzerine pudra şekeri ve yeşil fıstık serpip servis edin.

Afiyet Olsun

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:55 AM

Fıstıklı Katmer Tarifi
 
Hamur için;

150 gr. un

1 çay bardağı su

1 çay bardağı tuz

İçi için;

2 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı

100 gr. süt kaymağı

Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir.Biraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir. Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır.

Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir. Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır. Tepsiye konarak fırına sürülür. 10-15 dk. fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Katmer servise hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.