ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Haluj Tarifi (Düzce) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010332)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:16 AM

Haluj Tarifi (Düzce)
 
Hamur Malzemeleri:

750 gr un

1,5 tatlı kaşığı tuz

ılık su

İç Malzemeleri:

1 baş kuru soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı pulbiber

1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş

Sos Malzemeleri:

3 yemek kaşığı tereyağı

3 tatlı kaşığı pulbiber

Yoğurt

750 gr un ve 1,5 tatlı kaşığı tuzla karıştırılır. Ilık suy azar azar eklenerek mantı hamuruna yakın bir hamur yapılır. Hamur 3 bezeye ayrılır ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirilir.1 baş kuru soğan yemeklik doğranır, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürülür. 1 yemek kaşığı pulbiberi eklenip karıştırılır ve püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanlar karıştırılır. Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her biri 2 mm kalınlığında 40 cm çapında açılır ve daireler kesilir. Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyulur.İki uc birleştirip bastılarak kapatılır. Tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatılır ve tuz atılır. Halujlar tencereye atılır. Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırılır, sos ve yoğurtla servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.