![]() |
Haluj Tarifi (Düzce)
Hamur Malzemeleri:
750 gr un 1,5 tatlı kaşığı tuz ılık su İç Malzemeleri: 1 baş kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pulbiber 1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş Sos Malzemeleri: 3 yemek kaşığı tereyağı 3 tatlı kaşığı pulbiber Yoğurt 750 gr un ve 1,5 tatlı kaşığı tuzla karıştırılır. Ilık suy azar azar eklenerek mantı hamuruna yakın bir hamur yapılır. Hamur 3 bezeye ayrılır ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirilir.1 baş kuru soğan yemeklik doğranır, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürülür. 1 yemek kaşığı pulbiberi eklenip karıştırılır ve püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanlar karıştırılır. Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her biri 2 mm kalınlığında 40 cm çapında açılır ve daireler kesilir. Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyulur.İki uc birleştirip bastılarak kapatılır. Tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatılır ve tuz atılır. Halujlar tencereye atılır. Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırılır, sos ve yoğurtla servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.