ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Briyoş Ekmeği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010314)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:19 AM

Briyoş Ekmeği Tarifi
 
Briyoş Ekmeği Tarifi

MİKTAR
Süt 80 ml.
Yumurta 4 adet
Tereyağı 200 gr.
Tuz 24 gr. (2 tatlı kaşığı)
Beyaz un 575 gr.
Şeker 70 gr.
Kuru maya 12 gr. (1 yemek kaşığı)

HAZIRLANIŞI
Süt, yumurta ve eritilip ılıtılmış tereyağını pişirme haznesine koyun.
Daha soma kalan malzemeyi yukandaki sırayla ilave edin. 4 numaralı pişirme programını, 2 numaralı kızartma seviyesini ve 1000 gr. ayarını seçin.
Başlama-durma düğmesine basın. Programın bitiminde makineyi açıp pişirme haznesini dışarı çıkartın.
Ekmeği haznenin içinde hafifçe ılımaya bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.