ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Balkabağı Böreği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010311)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:19 AM

Balkabağı Böreği Tarifi
 
Balkabağı böreği

Hamuru için:
Yarım kg un,
150 gram tozşeker,
1 adet yumurta.
İçi için:
Yarım kg kabak,
300 gram tozşeker,
1 su bardağı su,
1 su bardağı dövülmüş ceviz.
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı

Önce olarak fırın tepsisini yağlayın. Balkabağını soyun. Çekirdeklerini ayıklayın. Küçük küçük bölerek şeker ve suyla yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra tahta bir kaşıkla kabakları püre haline getirin. Hamurun malzemesini karıştırın. İyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Bir merdaneyle hamuru finn tepsisi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine yayın. Üzerine kabak püresini koyun. Cevizi serpiştirin. Üzerine hamurun geri kalanını yayın. Fırçayla yumurta sarısını sürün ve firma yerleştirin. Tatlınız altın rengini alınca fırından çıkarıp, soğutun. Kare kare dilimleyerek servis yapın.

Balkabaklı Börek

1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadra un
İçi için:
Yarım kg balkabağı
1 su bardağı şeker
Katlar için:
1,5 çay bardağı sıvıyağ

Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir. Sonra 10 parçaya ayrılır. Her parça tepsi büyüklüğünde açılır. Aralarına yeteri kadar sıvıyağ konarak 5 kat üst üste konur. Rende kabak ve şekerden oluşan iç yayılır. Üzerine aynı şekilde 5 kat yufka yerleştirilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kare keserek servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.