![]() |
Haşhaşlı Esmer Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Esmer Kurabiye Tarifi
1 paket margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet limon kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Üzeri için: Toz hahaş Yumuşak margarin, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi parmak uçlarıyla karıştırılır. Üzerine kakao, kabartma tozu ve toplanana kadar un eklenerek yoğrulur. Sonra ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır. Toplar içinde su bulunan kaba batırıldıktan sonra haşhaşa batırılır. Kurabiyeler yağlanmış tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında çatlayana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.