ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Soslu Ispanak Bohçaları Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010257)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:28 AM

Soslu İspanak Bohçaları Tarifi
 
SOSLU ISPANAK BOHÇALARI

Malzemesi
1 kg Ispanak
2 Yufka
Yoğurt
Tamek Domates Salçası
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Ispanak yıkandıktan ve doğrandıktan sonra yağda kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir.(Hiç suyu kalmaması gerekir) Ilıklaşması beklenir 4 kaşık yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağından oluşan harç yufkaya sürülür. Yufkalar dörde bölünür ve her bir parça içine harç konarak köşelerinden kapatılır. Harç üzerlerine de sürülür (Ne kadar bol sürülürse o kadar yumuşak olacaktır.)Fırın tepsisine yağlı kağıt konur ya da tepsi yağlanır yerleştirilir. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirilir.(Yufkanın kurumamasına dikkat ederek) Fırından çıkartılarak her bir parça ayrı servis tabağına alınır, Üzerini kaplayacak kadar yoğurt dökülür. Önceden yağda kızdırılmış 2 çorba kaşığı salça da üzerine şekil verilerek dökülür ve servis edilir. İstenirse pul biberle süslenir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.