![]() |
Soslu İspanak Bohçaları Tarifi
SOSLU ISPANAK BOHÇALARI
Malzemesi 1 kg Ispanak 2 Yufka Yoğurt Tamek Domates Salçası 2 yemek kaşığı Zeytinyağı Tuz Karabiber Ispanak yıkandıktan ve doğrandıktan sonra yağda kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir.(Hiç suyu kalmaması gerekir) Ilıklaşması beklenir 4 kaşık yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağından oluşan harç yufkaya sürülür. Yufkalar dörde bölünür ve her bir parça içine harç konarak köşelerinden kapatılır. Harç üzerlerine de sürülür (Ne kadar bol sürülürse o kadar yumuşak olacaktır.)Fırın tepsisine yağlı kağıt konur ya da tepsi yağlanır yerleştirilir. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirilir.(Yufkanın kurumamasına dikkat ederek) Fırından çıkartılarak her bir parça ayrı servis tabağına alınır, Üzerini kaplayacak kadar yoğurt dökülür. Önceden yağda kızdırılmış 2 çorba kaşığı salça da üzerine şekil verilerek dökülür ve servis edilir. İstenirse pul biberle süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.