![]() |
Muska Böreği Tarifi (Milföy Hamuru)
1 ölçü yaprak hamuru
1 adet yumurta (akı peynir içine. sarısı üstüne) İçi için: 250 gr beyaz peynir ½ demet dereotu- maydanoz 1. Bir ölçü yaprak hamuru gereçleriyle hamuru hazırlayın. 2. Fazla tuzu çıkarılmış peyniri, kıyılmış maydanoz, dereotu ve 1 yumurta akıyla karıştırın. Hamuru 3-4 mm incelikte açın; 8-10 cm karelere bölüp ortalarına birer kaşık iç koyun ve üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine sulandırılmış yumurta sürün. 3. Börekleri önce kızgın fırında 10 dakika, sonra orta ısıda 15-20 dakika daha pişirin. Not: Yaprak hamurunu önce sıcak fırında pişirmeniz gerekir. Aksi halde yayılır, yağları çıkar ve iyi kabarmaz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.