ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Muska Böreği Tarifi (Milföy Hamuru) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010187)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:40 AM

Muska Böreği Tarifi (Milföy Hamuru)
 
1 ölçü yaprak hamuru

1 adet yumurta (akı peynir içine. sarısı üstüne)

İçi için:

250 gr beyaz peynir

½ demet dereotu- maydanoz

1. Bir ölçü yaprak hamuru gereçleriyle hamuru hazırlayın.

2. Fazla tuzu çıkarılmış peyniri, kıyılmış maydanoz, dereotu ve 1 yumurta akıyla karıştırın. Hamuru 3-4 mm incelikte açın; 8-10 cm karelere bölüp ortalarına birer kaşık iç koyun ve üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine sulandırılmış yumurta sürün.

3. Börekleri önce kızgın fırında 10 dakika, sonra orta ısıda 15-20 dakika daha pişirin.

Not: Yaprak hamurunu önce sıcak fırında pişirmeniz gerekir. Aksi halde yayılır, yağları çıkar ve iyi kabarmaz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.