![]() |
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Malzemeler: Yarım kilo un 1 baş soğan kıyma maydanoz tuz baharat bir avuç pirinç tuzlu yoğurt. Yapılışı: 1.Un, hamur haline getirilir ve yufka olarak açılır. 2.Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir. 3.Kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz, baharatın hafif kavrulmasıyla elde edilen iç, karelere konur. 4.Mantı gibi çapraz köşeler birleştirilir. 5.Bunlar tepsiye dizilir ve fırında çok hafif kızartılır. 6.Bir başka tencerere, tuzlu yoğurt, su ve pirinç çorba kıvamına gelene kadar pişirilir. 7.Fırından alınan şişperekler bu çorbaya eklenerek birkaç dakika daha kaynatılır. 8.Üzerine kuru nane serpilir ve sıcak servis edilir. |
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Malzemeler: 250 gr kıyma 2 su bardağı un Bir tane kuru soğan Tuzlu yoğurt Bir fincan pirinç Bir çay kaşığı pul biber Karabiber, nane, tuz Su Hazırlanışı: İki bardak un tuz ilave edilerek orta kıvamda bir hamur elde edilir. Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye dek kavrulur çok ince küp gibi doğranmış soğan ilave edilir soğanlar iyice solduktan sonra karabiber bir çay kaşığı pul biber eklenir ve kıyma hazır hale gelir. Hamurlar küçük bilya tanesi şeklinde bölünür. Parmak uçları ile daire şeklinde açılır içerisine hazırladığımız kıymadan aldığı kadar konuruç uca gelecek şekilde kapatılır.tüm hamur ve kıymalar bitinceye kadar yapılır. Diğer yanda tuzlu yoğurt pirinç tuz yaklaşık 4 veya 5 bardak su bir tencereye konup -- tuzlu yoğurt 200 gr. kadar-- pirinçler açılıncaya dek pişirilir. Sonra içerisine hazırladığımız şişbörekler atılır 15 ile 20 dakika kadar pişirilir. Üzerine tavada 2 yemek kaşığı yağa nane ilave edilip hafif kızdırdıktan sonra şişbörek tenceresine dökülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.