![]() |
Bol Baharatlı Hint Gözlemesi Tarifi
Bol Baharatlı Hint Gözlemesi Tarifi
Gözleme , insanlık varolduğundan beri yapılıyor olabilir mi? Doğudan batıya , pek çok yemek kültüründe ,değişik iç malzemelerle , kızartılarak veya tavada, sacda pişirilen adı farklı olsa da, doyurucu ve lezzetli olduğu için hep sevilen, kare , üçgen, yuvarlak , kıtır ya da yumuşak "gözlemelere " rastlamak mümkün. Hint gözlemesine " Parathas " deniyor. Bizimkinden farkı temelde daha bahartlı olması ve özellikle taze ve öğütülmüş kişnişin bol kullanılması. Kimyon, zencefil ve acı biberi unutmayalım. Karnabaharın ve turpun iç malzeme olarak kullanılması da , farklı tat arayanlar için tarifi denemeye değer kılıyor. Taze kişnişe dikkat! Hiç denemediyseniz sevmeyebilirsiniz. Ayrıca şehirlerde yaşayanlar için kolay ulaşılır bir ot değil. Toz kişniş , kimyon ve zencefil kullanımı yeteri kadar fark yaratıyor zaten. Malzemeler: 1 cup=250 ml su bardağı Hamuru İçin: -1 cup beyaz un - 1 cup tam buğday unu veya kepekli un -1/2 çay kaşığı tuz -2 çorba kaşığı zeytinyağı -1 /2 cup su ( gerekirse daha fazla) http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Patatesli İç İçin: -3 orta boy patates , haşlanmış - 1 çay kaşığı kişniş - 1/4 çay kaşığı acı pul biber -1 çay kaşığı kimyon - bir tutam taze kişniş yaprağı ( seviyorsanız) -tuz -1 küçük soğan , ince doğranmış ve yağda çevrilmiş Karnabaharlı İç İçin: -1 adet orta boy karnabahar , haşlanmış ezilmiş -1 çay kaşığı kişniş -1 çay kaşığı kırmızı biber - taze kişniş yaprakları -tuz --1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsak , ince doğranmış ve yağda çevrilmiş Turplu İç İçin: -3 -4 adet turp , rendelenmiş - tuz -taze kişniş - 1 çay kaşığı acı pul biber -1 çay kaşığı zencefil Gözlemeleri kızartmak için zeytinyağı Yapılışı 1. İstediğiniz iç malzemeyi hazırlayarak bir kenara koyun. 2. Yoğurma kabına unları ve tuzu alarak yağ ile karıştırın. Su ekleyerek , yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg 3. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. 4. Her parçayı yaklaşık 16 cm çapında yuvarlak olarak açın. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg 5. 6 adet yuvarlak hamura hazırladığınız içi sürün . http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg 6. Kalan diğer 6 yuvarlağı iç sürülmüş yuvarlakların üzerine kapatarak, kenarlarını yapıştırın. İşte "Parathas " hazır. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg 7. Yağda kızartarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.