ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Nanselk Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010060)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:01 AM

Nanselk Tarifi
 
Nanselk Tarifi

Malzeme

1 KG UN
ALABİLDİĞİ KADAR SU
1 TATLI KAŞIĞI MAYA
YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ
KIZARTMAK İÇİN YAĞ

Yapılışı:

Un, su, tuz, maya yoğurtulup hamur haline getirilir ve maya tutana kadar bekletilir. Sonra hamurdan küçük bezeler yapılıp, merdane ile açılır ve daha önceden kızartılmış yağın içine konur ve altlı-üstlü kızarana kadar yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.