ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Etli Erik Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010041)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:04 AM

Etli Erik Tarifi
 
ETLİ ERİK (Bursa)

MALZEMESİ:
1 kg. kuşbaşı et,
1 baş soğan,
400 gr. kuru erik,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı margarin,
3/5 su bardağı su,
tuz.

Erikleri sıcak suda 1 saat bekleterek yumuşatın ve çekirdeklerini çıkarın, ince kıyılmış soğanları yağda pembeleştirin. Üzerine etleri katıp, suyu çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ayarlayın. Erikleri ve suyu da ekleyip bir taşım kaynatın. Kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.