ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kuymak (Mıhlama) Tarifi ( Trabzon ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010022)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:07 AM

Kuymak (Mıhlama) Tarifi ( Trabzon )
 
Kuymak (Mıhlama) Tarifi ( Trabzon )

2 su bardağı mısır unu
150 gr. Trabzon tereyağı
250 gr Trabzon peyniri
1,5 su bardağı su
Az tuz

Tavaya tereyağı konur, kızdırılır. Üzerine mısır unu eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine sıcak su ilave edilir. Katılaşmaya başlayınca peynir ve tuz katılır. 4-5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.