ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Gaygana Tarifi ( Karabük ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010009)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:09 AM

Gaygana Tarifi ( Karabük )
 
Gaygana Tarifi ( karabük )

Malzeme:
6 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
3 yemek kaşığı tereyağı
Su
Tuz

Hazırlanışı:
1. Gaygananın yapılması sahiden pek kolay. Yumurta, nişasta su ve tuz ile kıvamlı bir karışım hazırlayın. Bir tavada tereyağını eritin ve bu karışımı tavaya dökün. Ve, bir tarafı pembeleşince, öbür tarafını çevirin ve az pişirin.

Not: Gaygana ya da Kaygana, Safranboluda daha çok kahvaltıda yeniliyor. Ayrıca, kısa sürede çabucacık hazırlandığı için, hafif, aperitif yemeklerde çok sık tercih ediliyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.