![]() |
Muzlu Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi
Muzlu Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi
1 litre süt 9 çorba kaşığı irmik 10 çorba kaşığı toz şeker 50 gram (2 paket) sütlü çikolata 5 çorba kaşığı dövülmüş fındık 2 adet muz Sütü, toz şekeri ve irmiği bir tencereye koyup ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim. Yarısını kaselere bölüştürüp kalan yarısına 1 paket çikolatayı ilave ederek, çikolata eriyene kadar karıştırarak ocakta tutalım. Muzları tavla pulu gibi doğrayıp kasedeki muhallebilerin üzerine 3'er, 4'er tane dizelim. Muzların üzerine çikolatalı muhallebiyi bölüştürüp onun da üzerine tekrar muz dizelim. Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da üzerlerine gezdirip dövülmüş fındık ile süsleyerek servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.