ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tavuklu Semizotu Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009985)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:13 AM

Tavuklu Semizotu Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
 
Tavuklu Semizotu Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler:

? 2 adet tavukgöğsü

? 1 bağ semizotu

? 1 adet kuru soğan

? 3 yemek kaşığı margarin

? 2 diş sarımsak

? 2 adet domates

? 1 çay bardağı bulgur

? Yarım adet limonun suyu

? 2 su bardağı tavuk suyu

? 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

? Tuz

? Karabiber

Hazırlanışı:

Tavuk göğüslerini küp küp kesin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Bulguru yıkayıp, bir süzgecin içinde yıkayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Semizotlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra el ile küçük parçalara bölün.

Sarımsakları kıyın. Derin bir tencerede margarini kızdırıp, tavuk etlerine renk verdirin. Tavuk renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Daha sonra içine doğranmış semizotlarını ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, semizotları sönene kadar kavurun. En son olarak içine yıkanmış bulguru, limon suyunu, tavuk suyunu, doğranmış domatesi, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, pişirin.

Pişen yemeği servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.